fbpx

Nyd en miniferie på Bornholm. Overnat på vores hyggelige Hotel Allinge. Her får du tid og ro til at opdage den enestående og smukke bornholmske natur.

Læs mere her

Oplevelser på Bornholm – få gode og nyttige tips her

Bornholm er en ø, hvor der er rig mulighed for mange gode oplevelser. Hotel Allinge er altid klar til at give dig gode råd og ideer til oplevelser på hele Bornholm.

Kom endelig forbi vores reception og spørg os om muligheder og forslag. Kontakt os også på telefon eller mail, hvis du ønsker at planlægge specielle udflugter og oplevelser til din ferie.

Her har vi listet nogle få oplevelser op, men der er selvfølgelig mange flere. Velkommen til Bornholm – oplevelsernes ø.

Oplev klippekyst og sandstrand

Hotel Allinge er beliggende centralt i Allinge, på den nordlige del af Bornholm.

Allinge ligger ved en klippekyst. I kort afstand fra hotellet findes den hyggelige strand Næs, hvor der både er sandstrand og klipper, og som mange lokale benytter til en morgendukkert.

I forlængelsen af Allinge by ligger Sandvig by. Sandvig har sin egen flotte sandstrand med badebro.

Forslag til vandreture i naturen

Fra Allinge ved Næs Strand, er der godt 3 km mod syd til Sandkås ad kyststien. Denne sti fortsætter videre rundt om Bornholm.

Hotel Allinge ligger også i gåafstand til havnen. Der er fine betingelser for en gåtur mod Sandvig og Hammeren, som bl.a. fører forbi Helleristningerne ved Madsebakke.

Se nedenstående link til Naturstyrelsens folder om andre vandreture på Bornholm.

Nordbornholm Almindingen Madsebakke Højlyngsstien

Forslag til cykelture på Bornholm

Bornholm er en perfekt ø til at tage på cykeltur. Oplever du Bornholm fra en cykelsaddel, kommer du tættere på øens smukke og varierede natur, end hvis du sidder i en bil eller en bus.

Vi er del af de Bornholmske Outdoor Friends og kan fx. give dig nogle gode tips til cykelruter. Du kan også leje en cykel hos os.

Få mere information på vores side om cykelferie på Bornholm.

Læs mere her Læs mere om Outdoor Friends

Opdag Bornholms nordligste spids Hammerknuden

Fra Allinge er der ikke langt til Sandvig, hvor Hammerknuden starter og byder på vandreture og udsigter, som man ikke tror hører hjemme i Danmark. Det er også her Hammershus ligger.

Fra Hammerhavnen (Sæne Havn) går der en spændende bådtur langs klippekysten til bl.a. klippegrotten Våde Ovn.

Hammerhavnens bådfart

Hammershus: Besøg Nordeuropas største borgruin

Borgen Hammershus er fra 1200-tallet og ligger på den nordligste del af Bornholm. Ruinen er altid et historisk besøg værd.

I forbindelse med Hammershus ligger det nybyggede besøgscenter, hvor udsigten til Hammershus og klippekysten er helt unik.

Besøgscentret er doneret af A.P. Møller Fonden, åbnede i 2018 og byggeriet har allerede opnået internationel anerkendelse og vundet internationale arkitektkonkurrencer.

Få mere at vide her:

Hammershus historie Hammershus Besøgscenter

Christiansø: Besøg en ægte søfæstning i Østersøen

Christiansø og Frederiksø, plus et par ubeboede småøer – det er Danmarks østligste punkt. Og det er her, at den danske konge Christian V. i 1684 anlagde søfæstningen Christiansø for at forsvare Danmarks interesser i Østersøområdet.

I dag kan du besøge den gamle søfæstning med Christiansøfartens færge fra Gudhjem. Overfarten tager ca. 1 time – og så kan du opleve ægte sørøver- og soldaterstemning.

Book færgebilletter Mere om Christiansø

Spil golf på Bornholm

Solskinsøen er et oplagt feriemål for golfspillere. Bornholm har fire golfbaner: To i Rø, en i Rønne og en i Nexø. Der er max. 30 minutters kørsel til banerne. Banerne er udfordrende og meget forskellige i sværhedsgrad.

Hotel Allinge sammensætter gerne din unikke golfferie.

Få mere information på nedenstående link.

Læs mere her

Gourmet Bornholm: Spis lækker mad lavet af lokale råvarer

På Bornholm kan du nyde gourmet, der er produceret og lavet på friske bornholmske råvarer. Nyd en madoplevelse på Restaurant Nordlandet, Stammershalle eller Vingården Lille Gadegård.

Du kan også købe og måske prøvesmage lidt af Bornholm hos Is Kalas, Torvehal Bornholm, Svaneke Bryghus og Krogsholm Frugt. Få mere at vide om disse steder her:

Vingården Lille Gadegård Is Kalas Torvehal Bornholm Frugtplantagen Krogsholm Frugt Svaneke Bryghus

Lyt til musik på Bornholm

På Bornholm kan du nyde alle former for musik. Oplev en rockkoncert nær Hammershus, en unik musikfestivaloplevelse på Wonderfestiwall eller en klassisk koncert i en af de bornholmske kirker.

Hele juli byder Gæstgiveren i Allinge på et stort musikprogram med tidens topnavne.

Læs mere ved at klikke på nedenstående links

Gæstgiveren Wonderfestiwall
Bornholms Musikfestival

Cookie-indstillinger